קורס יישומי מודל האניאגרם בתהליכי פיתוח אישי

אם אתם אנשי מקצוע מהתחום הטיפולי שמעוניינים להרחיב את ארגז הכלים שלכם
או אנשים המחפשים להעמיק את הבנתכם ברזי נפש האדם לצמיחה אישית, הקורס הזה בשבילכם .
מודל האניאגרם (Enneagram) קונה את מקומו בעשור האחרון בעולם כמודל פורץ דרך לפיתוח וצמיחה של אנשים, צוותים וארגונים.
המודל מסייע להבנת טבעם של בני אדם ומתמקד בהבנת תעתועי תפישת העצמי ברוח עקרונות הפסיכולוגיה הבודהיסטית והטראנס – פרסונאלית.
האניאגרם מסביר דפוסים מעכבים החוזרים בהתנהגותנו ואת המניעים העמוקים המשפיעים על בחירותינו ועל יחסינו עם הזולת.
בקורס נעמיק בהבנת עקרונות המודל ונתמקד ביישומיו בתהליכי אימון לצמיחה ופיתוח אישי.
נכיר את הפרדיגמות המגבילות תפקוד מיטבי בזירות חיינו השונות בעבודה ובמרחב היחסים הבין אישיים ונכיר את הנתיבים לפריצתן.

הקורס מיועד למטפלים, יועצים ארגוניים, מאמנים, מנהלי משאבי אנוש ולכל מי שמעוניין להשקיע בהתפתחות האישית שלו.

היקף הקורס
 48 שעות אקדמאיות
משך הקורס כ 3 חודשים.

בין הנושאים הנלמדים בקורס:

• מהו מודל האניאגרם, במה ייחודו:  מבוא ומושגי יסוד

• תעתועי תפישת העצמי: "אנו לא רואים את המציאות כפי שהיא, אלא כפי שאנחנו"
    • הכרות עומק עם תשעת טיפוסי האישיות על פי האניאגרם.
    • חסמי הטיפוסים השונים: קיבעונות החשיבה ואזורי העיוורון המעכבים תפקוד מיטבי.
    • נתיבי הצמיחה של הטיפוסים: פריצת פרדיגמות מגבילות.
    • יישומי מודל האניאגרם ביחסים בין אישיים ובעולם העבודה והניהול.
    • המימד הפסיכולוגי – התנהגותי והרוחני של פיתוח ה"עצמי".

ממונה אקדמי: ד"ר עופר פרצ'ב

מרצה מוביל הקורס:
אבנר כהן (M.A בסוציולוגיה ארגונית), יועץ ארגוני בעל 20 שנות ניסיון בייעוץ, הדרכה והנחייה של תהליכי שינוי ושיפור ארגוניים במגזר הפרטי והציבורי. עומד בראש חברת "מראה מקום – ייעוץ ארגוני", יועץ ומאמן פיתוח אישי למנהלים בכירים, מומחה בשיטת האניאגרם ומרצה בפורומים ניהוליים שונים. חבר בסגל ההוראה לתואר שני במסלול לפיתוח ארגוני במוסדות אקדמיים שונים.

למסיימים תוענק תעודת סיום יוקרתית מטעם אוניברסיטת חיפה.

צפי פתיחה: 05.12.2024

יום חמישי |בין ה שעות 16:30-19:45