קורס מדריכי חדר כושר ואימון קטינים *ייעודי לבוגרי תואר בפיזיותרפיה

קורס זה מיועד להקנות ידע ומיומנות לבוגרי תואר בפיזיותרפיה לפיתוח יכולות ההדרכה והאימון למתאמנים במכון כושר.
במהלך הקורס ירכשו המשתתפים כלים ליישום אפשריות האימון באוכלוסיות שונות: מבוגרים, ילדים , קשישים  כמו גם באוכלוסיות קליניות מגוונות.
הקורס מאפשר הרחבת הידע בסיום הקורס יקבלו המשתתפים הסמכה להדרכה בחדר כושר כל פי חוק הספורט. הקורס נבנה על בסיס תוכניות הלימוד בחוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה
ונועד להרחיב את ארגז הכלים של הפיזיותרפיסטים באימון לצורך שילוב יכולות אלו בתהליכי שיקום וטיפול.
קורס מקוצר זה של 10 שבועות, הבנוי על תכני הלימוד בתוכניות הלימוד לפזיותרפיה יתמקד בתורת הענף ובחלקים המעשיים הנלווים אליו.
למסיימים תינתן תעודת "מדריך חדר כושר ואימון קטינים" עפ"י חוק הספורט ובאישור מנהל הספורט מטעם בי"הס למדריכים בספורט באוניברסיטת חיפה.

*בוגרי התואר באוניברסיטת חיפה זכאים ל% 10 הנחה בשכר הלימוד.

• בוגר לימודי תואר ראשון בפיזיותרפיה
  • בעלי אישור רפואי המעיד על בריאות תקינה.
  • על המועמד להיות בעל נסיון כמתאמן פעיל של שנה לפחות בחדר כושר
  • *קבלת התעודה מותנת  בהצגת תעודת "מגיש עזרה ראשונה" בתוקף . יש לבצע קורס ריענון. (ניתן לתאם דרך היחידה ללימודי חוץ) .

היקף הקורס: 122 שעות אקדמיות

מטרות תכנית הלימודים הן:

א. להקנות ידע והבנה של מבנה גוף האדם ותפקודו בהקשר לאימון הגופני ולטפח מּודעות לגבי ההשפעה של אימון גופני על הכושר הגופני והמצב הבריאותי של אוכלוסיות שונות ובגילים שונים.
 ב. הכרת עקרונות האימון הגופני, במכון הכושר, תוך הדגשת הצד הבטיחותי והבריאותי ביישומם
 ג. הקניית ידע ליישום שיטות אימון גופני מקובלות ועדכניות, תוך הכרת סוגים שונים של מכשירים, ציוד כושר ואמצעים טכנולוגיים עדכניים, המקובלים לשימוש באימון גופני במכוני הכושר.
 ד. הכשרה של כוח אדם מקצועי כ"מדריך כושר גופני ובריאות ואימון קטינים במכון כושר", שידריך יחידים וקבוצות לטיפוח אורח חיים פעיל ובריא במכוני הכושר. זאת, תוך הכרה בגבולות הסמכות וההכשרה המקצועית של תחום פעילות זה .

ממונה אקדמית: פרופסור עינת קודש

מרצים מובילים :
אייל מיכאלי איז'ק –פיזיותרפיסט, מאמן ומטפל במגוון רחב של ספורטאים. מאושר ע"י מנהל הספורט כמרצה בקורסים להכשרות מאמנים ומדריכים.
ד"ר גיל סמואלי לייכטג-רכז הקורס,  פזיותרפיסט, דוקטור במדעי הרפואה ומאמן.

צפי פתיחת הקורס: 09.05.2024

ימי ה' בשעות 16:00-22:00 | ו’ 08:00-14:00

לימודים מעשיים ועיוניים יתקיימו באוניברסיטת חיפה.

פוסט-קורס-מדריכי-חדר-כושר-ואימון-קטינים