עיצוב גרפי

בעולם שבו כל אפליקציה, מוצר או מרחב דיגיטלי מעוצבים בקפידה, המעצב הגרפי הוא זה שמוביל את הדרך. בעידן שבו בינה מלאכותית (AI) מייצרת דימויים במהירות, היא אינה מחליפה את המעצב. להיפך, היא מרחיבה את גבולות העבודה שלו. הערך האמיתי של המעצב הגרפי נמצא כיום בחשיבה, בזיקוק ובהובלת תהליך יצירתי בעל משמעות, כשהטכנולוגיה משמשת לכם כרוח גבית עוצמתית.

קורס עיצוב גרפי מזמין אתכם לעבור לעמדת היוצרים ולרכוש מקצוע דינמי שבו רעיונות הופכים לתקשורת ויזואלית מהפנטת ומניעה לפעולה. במהלך הלימודים תרכשו שליטה פרקטית בתוכנות המובילות בתעשייה לצד שילוב מעשי של כלי AI מתקדמים.

יחד, נפתח שפה חזותית, חשיבה חדה ועין ביקורתית כדי ליצור תוצרים חזותיים חכמים שמובילים שינוי ונשארים בזיכרון. אם יש לכם עין לאסתטיקה והיצירתיות בוערת בכם, הצטרפו אלינו וקבלו את כל הכלים להוביל את התחום.

קהל היעד ותנאי קבלה:

אם אתם מתחברים לסביבת מחשבים וגם לעולם העיצוב והאמנות. אם אתם מחשיבים את עצמכם כאנשים יצירתיים עם דמיון וחשיבה יצירתית לפיתוח רעיונות עם כשרון אמנותי, בעלי חוש אסתטי ובעלי יכולות לימוד של תוכנות עיצוב, כנראה שהקורס יתאים לכם.

תנאי קבלה- מבדק הכרות והתאמה

היקף הקורס: תוכנית דו שנתית

490 שעות אקדמיות, 61 מפגשים

תוכנית לימודים שנתית

בין הנושאים הנלמדים בתוכנית שנה א:

  • יסודות העיצוב הגרפי
  • UI/UX באמצעות
  • כלי AI מתקדמים
  • תוכנות גרפיות
  • טיפוגרפיה
  • מיתוג
  • חשיבה עיצובית
  • פרסום ושיווק לסושיאל
  • פרויקט גמר
  • Figma ככלי עבודה מרכזי

ענבל בורד – מרצה מובילה ומנחת הקורס

מעצבת ומלמדת עיצוב מעל לעשור ובעלת סטודיו לעיצוב גרפי.
חיה ונושמת ויזו’ואל, מאמינה שעיצוב נכון יכול לשנות את העולם. עבור ענבל עיצוב הינו מסע, בו מחפשים את הצורות המדוייקות שיכולות להעביר את המהות, הערכים והלך הרוח של המותג – הרבה מעבר למילים – כדי ליצור בסופו של התהליך את המוצר המוגמר.
ענבל אוהבת ללמד ולראות את הניצוץ בעיניים של הסטודנטים, שהחשיבה העיצובית גילתה בפניהם עולם חדש.

מרצים נוספים

אדוארדו מיטלמן – מעצב המתמחה במיתוג, עיצוב מולטי-דיסציפלינרי ועיצוב בעזרת סביבות של בינה מלאכותית. בוגר האקדמיה לחינוך ועיצוב ויצו חיפה ומעצב פעיל. משנת 1997 בעלים של חברת מיתוג ועיצוב Stratigo. ב- 28 השנים האחרונות מרצה לעיצוב מולטי-דיסציפלינרי, מדיה אינטראקטיבית, עיצוב תקשורת חזותית מתקדמת ו- עולמות ה UX, UI , AI בביה”ס לעיצוב של אוניברסיטת חיפה, בבצלאל, שנקר ובאקדמיה לאמנות בעיר האנגז׳ו בסין. זוכה 3 פעמים ברציפות בפרס היוקרתי לעיצוב מטעם "קרן שרת". זוכה ב 14 פרסי עיצוב יוקרתיים בארץ ובעולם.

אבי לוי – מעצב, מרצה ומומחה UX ו UI המתמחה במיתוג, עיצוב storytelling למוצרים דיגיטליים וחווית משתמש. בוגר המחלקה לתקשורת צילומית במכללה האקדמית להנדסה ירושלים ומוביל סטודיו impact למיתוג וחווית משתמש. בעל מעל 20 שנות ניסיון עשיר בתעשייה בעבודה מול צוותי מוצר ופיתוח ולקוחות בתחומי הטכנולוגיה, הביטחון, הבריאות והחינוך.מרצה ומנטור מנוסה בתחומי ה-UI/UX ועיצוב אינטראקטיבי אשר לימד והכשיר סטודנטים במוסדות מובילים (שנקר, אורט בראודה ועוד).

יגאל באום – מעצב ומרצה ותיק לכל תחומי התקשורת החזותית, המיתוג, העיצוב והשיווק הדיגיטלי. בוגר תואר B.Des בתקשורת חזותית מבצלאל, בעל תואר שני M.A בתקשורת מחקרית מאוניברסיטת חיפה ודוקטורנט בחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית. בעל ניסיון מקצועי רחב כמנהל סטודיו עצמאי לעיצוב והפקות מרקום, מעצב גרפי וממקימי יחידת הגרפיקה בחברת החדשות בערוץ 2 ומנהל שיווק ומדיה. לימד והרצה באוניברסיטאות ובמכללות מובילות (המרכז האקדמי ויצו חיפה, מכללת סמי שמעון, האוניברסיטה הפתוחה ועוד)

 

לעומדים בדרישות התוכנית לרבות 80% נוכחות חובה,
השתתפות פעילה במפגשים והגשת מטלות תוענק
תעודה מטעם היחידה ללימודי החוץ, אוניברסיטת חיפה.

צפי פתיחהשנת הלימודים הבאה

צפי פתיחת הקורס: 18.10.2026

מועד סיום משוער: 1.8.2027

יום ראשון | 8:30-16:15
רביעי (זום) | 17:00-20:15

אוניברסיטת חיפה, קמפוס הכרמל

*פתיחת הקורס מותנית במינימום משתתפים

עבודות בוגרים