תזונה לבריאות ופעילות גופנית- מהבסיס לפרקטיקה
הקורס מעניק ידע מקיף ויישומי בתחום התזונה הבריאה ותזונת ספורט, תוך התמקדות בצרכים התזונתיים של האוכלוסייה הכללית ושל ספורטאים.
במהלך הקורס ייחשפו המשתתפים להיבטים פיזיולוגיים ותזונתיים עדכניים, ילמדו על עקרונות התזונה הבריאה, התאמה אישית של תפריטים, שינוי הרגלים, מיתוסים רווחים בתחום, וטיפים מעשיים לשיפור הבריאות והביצועים הגופניים. הקורס, הנמשך 40 שעות מרתקות, מספק כלים יישומיים לקידום אורח חיים בריא ומאוזן, ומשלב בין תיאוריה לפרקטיקה – לטובת מי שרוצה להעמיק את הידע בתחום התזונה ולהטמיע אותו בחיי היום-יום.
קהל היעד ותנאי קבלה:
- אנשי מקצוע בתחום הבריאות והספורט
- מאמנים ומתאמנים המעוניינים להרחיב את הידע בתחום התזונה והבריאות
- אנשים המעוניינים לשפר את אורח חייהם ובריאותם
- סטודנטים בתחומי הבריאות, התזונה והספורט
היקף הקורס: 40 שעות אקדמיות
8 מפגשים כ"א 5 שעות
בין הנושאים הנלמדים בקורס:
יסודות התזונה והבריאות
אבות המזון ותפקידם בבריאות
מיקרונוטריאנטים ותזונה מותאמת לענפי ספורט
תזמון ארוחות והידרציה בספורט
קריאת תוויות מזון
תוספי תזונה מתקדמים
תזונה מותאמת אישית ואנתרופומטריה
תזונה לספורטאים צעירים והפרעות אכילה בספורט
ממונה אקדמית: פרופסור עינת קודש
מרצים בקורס:
מרצה מובילת הקורס: ענבל שטרן-דיאטנית קלינית וספורט B.Sc
מאמנת ריצה, מרצה ומקדת אורח חיים בריא
לעומדים בדרישות התוכנית לרבות 80% נוכחות חובה,
השתתפות פעילה במפגשים והגשת מטלות תוענק
תעודת סיום מטעם היחידה ללימודי החוץ, אוניברסיטת חיפה.
צפי מועד פתיחה: שנת תשפ"ה
לימודים מעשיים ומבחנים יערכו באולם הספורט אוניברסיטת חיפה ומתקנים נוספים בהתאם לתוכנית הקורס.
*פתיחת הקורס מותנית במינימום משתתפים.
