לימודי התמחות בייעוץ ארגוני *לבעלי תואר שני

הכשרת יועצים ארגוניים ברמה מקצועית גבוהה, שיוכלו לסייע כסוכני שינוי פנימיים וחיצוניים למערכות ארגוניות תוך ראייה מערכתית ותהליכית.

התוכנית מיועדת להכשרה מעשית של יועצים ארגוניים עם דגש על הפן היישומי והפרקטי הכוללת התנסות בשדה המלווה בהדרכה אישית וקבוצתית.

דגש על פיתוח אישי של היועץ – גיבוש תפיסה וזהות מקצועית

התמקדות בשלושה צירים מרכזיים:

הארגון, הקבוצה, הפרט והחיבור ביניהם.

חשיפה למגוון מגזרים העסקי, הציבורי והמגזר השלישי (עמותות).

תעודת סיום יוקרתית מטעם אוניברסיטת חיפה ומוכרת ע"י פ.א.י – פיתוח ארגוני ישראל.

הקורס מיועד לבעלי תואר שני לפחות, עם ניסיון חיים וניסיון מקצועי עשיר.
תשקל מועמדותם של בעלי תואר ראשון עם ניסיון רלוונטי.
הקבלה לתוכנית מותנית בראיון אישי.

היקף הקורס: 500 שעות אקדמיות
(350 שעות הוראה ו- 150 שעות פרקטיקום)
משך הקורס כ- 24 חודשים

הקורס שייתן לכם קפיצת מדרגה בייעוץ וניהול
קורס ייעוץ ארגוני ביחידה ללימודי חוץ מכשיר יועצים ארגוניים, ברמה מקצועית גבוהה, שיוכלו לסייע כסוכני שינוי פנימיים וחיצוניים, למערכות ארגוניות, תוך ראייה מערכתית ותהליכית ומחויבות אתית וחברתית. הקורס מוכר ע"י פא"י (איפ"א).

הקורס יסייע בגיבוש תפיסה מקצועית וזהות מקצועית. ינתן ידע תיאורטי בתחומי התוכן הרלוונטיים במדעי ההתנהגות, הניהול והארגון ויתורגלו מיומנויות להתערבות ייעוצית ברמה האישית, הקבוצתית והארגונית.

תכנית הלימודים כוללת חשיפה למגוון גישות, תיאוריות וכלים עכשוויים תוך התמקדות ב-3 צירים מרכזיים, בשנה הראשונה, ובחיבור ביניהם בשנת הלימודים השנייה:
הארגון – ניתוח סביבה ארגונית, אבחון ארגוני, ליווי תהליכים אסטרטגים, ליווי תהליכי שינוי.
קבוצות בארגונים – בניית צוות, פיתוח צוות, הנחיית פיתוחי מנהלים, ליווי קבוצות עמיתים.
הפרט/המנהל – ליווי בכניסה לתפקיד, תפיסת תפקיד ומושגי ייסוד בהבנה פסיכולוגית, ייעוץ אישי.

במהלך הלימודים כל סטודנט יבצע פרקטיקום בארגון, וילמד להשתמש בכלים מקצועיים לאבחון ארגוני והצעת כיווני פעולה,. את ההתנסות בשדה מלוות קבוצות הדרכה.

מרצה מובילת הקורס:

נטע לוטרמן:

פסיכולוגית ארגונית-תעסוקתית בכירה ומנחת קבוצות. מרצה מובילה בתוכנית הדו-שנתית לייעוץ ארגוני ובקורס הנחיית קבוצות ביחידה ללימודי חוץ. מרצה בבית הספר לבריאות הציבור, מדריכה מתמחים בפסיכולוגיה ארגונית ואנשי מקצוע מתחום מדעי ההתנהגות ומעבירה הכשרות והשתלמויות לפיתוח מנהלים. מלווה מנהלים בתהליכי פיתוח אישי וארגוני ומפתחת צוותים בארגונים. מטפלת בגישה קוגנטיבית התנהגותית בקליניקה פרטית.

גליה רוזנברג: פסיכולוגית ארגונית מומחית. ניסיון רב בפיתוח ארגוני ופיתוח מנהלים. ניסיון רב בפיתוח צוותי הנהלה בכירה ניסיון רב בהדרכה והנחיית סדנאות והשתלמויות מגוונות בתחומי הניהול והמנהיגות, תוך שילוב ייחודי בין תאוריה ופרקטיקה. ניסיון רב בהקמה וניהול של מערך פיתוח ארגוני. מרצה ומנחה בתכניות הכשרה במוסדות אקדמיים וצבאיים. בעלת ניסיון בפרויקטים של יעוץ רב תרבותי.

קובי רוזנברג: יו"ר קבוצת שהם- ארגונים, מנהלים, למידה, פיתוח עסקי, פיתוח מוצרים ומודלים. שותף מנהל בחברת Metis consulting- שילוב חוזק וגמישות בניהול, יועץ ארגוני, פיתוח מנהלים והנהלות בכירות. כיהן בעבר כראש המושב הישראלי של ה – ISPI International society of performance improvement – ארגון ידע בינלאומי המתמחה בתחום שיפור ביצועים. יועץ, מרצה, ומנחה סדנאות בתחומי עיצוב תהליכי למידה והוראה בארגונים ופיתוח מוצרי למידה והוראה.

הדס ייגר: מומחית בליווי תהליכים אסטרטגיים ובתהליכי גיבוש תפיסות בנושאי חוסן ארגוני ובהתמודדות מערכתית עם שינוי, צמיחה, חירום ומשבר; בפיתוח הנהלות ומנהלים מתוך הבנת עומק את ייחוד תופעת הבכירו ת והמנהיגות בדרג הבכיר; בהכשרה, בפיתוח, בהדרכה ובהנחיה של אנשי מקצוע. MSc בפסיכולוגיה ארגונית תעסוקתית

מיכה וורטסקי: יועץ ארגוני בעל ניסיון עשיר בפיתוח ארגוני מערכתי, ייעוץ לתהליכים אסטרטגיים, פיתוח הנהלות, פיתוחי מנהלים, ייעוץ אישי למנהלים, ופיתוח הדרכה.

למסיימים תוענק תעודה מטעם אוניברסיטת חיפה ומוכרת ע"י פ.א.י – פיתוח ארגוני ישראל.

צפי פתיחה: יתעדכן בהמשך

ימי רביעי בין השעות 15:00-20:00