קורס מדריכי כושר גופני, בריאות ואימון קטינים *ייעודי לעולים

תכנית לימודים זו מיועדת להקנות ידע ומיומנות לפיתוח יכולות ההדרכה והאימון של המדריך בתחילת דרכו במכון כושר.
ניתן דגש על התאמת תכנים להכשרת מדריך, שתפקידיו הם:  הבטחת המתאמן ושמירה על בריאותו, הדרכת אימון מקצועי, איכותי ויעיל.

מאושר ע"י מנהל הספורט

• בוגר כיתה י״א או מי שמלאו לו 17 שנים.
  • אישור רפואי על בריאות תקינה.
  • ריאיון קבלה – ניסיון הדרכה ויכולת למידה.

היקף הקורס: 255 שעות אקדמיות

"גוף האדם ותפקודו: אנטומיה, פיזיולוגיה ותזונה" (89 שעות לימוד)

"מדעי הכושר הגופני, הבריאות התנועה והאימון" (166 שעות לימוד)

עזרה ראשונה (28 שעות לימוד)

מטרות תכנית הלימודים הן:

א. להקנות ידע והבנה של מבנה גוף האדם ותפקודו בהקשר לאימון הגופני ולטפח מּודעות לגבי ההשפעה של אימון גופני על הכושר הגופני והמצב הבריאותי של אוכלוסיות שונות ובגילים שונים.
 ב. הכרת עקרונות האימון הגופני, במכון הכושר, תוך הדגשת הצד הבטיחותי והבריאותי ביישומם
 ג. הקניית ידע ליישום שיטות אימון גופני מקובלות ועדכניות, תוך הכרת סוגים שונים של מכשירים, ציוד כושר ואמצעים טכנולוגיים עדכניים, המקובלים לשימוש באימון גופני במכוני הכושר.
 ד. הכשרה של כוח אדם מקצועי כ"מדריך כושר גופני ובריאות ואימון קטינים במכון כושר", שידריך יחידים וקבוצות לטיפוח אורח חיים פעיל ובריא במכוני הכושר. זאת, תוך הכרה בגבולות הסמכות וההכשרה המקצועית של תחום פעילות זה .

ממונה אקדמית: פרופסור עינת קודש

מרצה מוביל הקורס: לאוניד גורליק – מאמן חדר כושר גופני ומורה לחינוך גופני מעל 10 שנים. רכז מגמה לחינוך גופני במקצוע מוגבר 5 יח"ל.

תעודת סיום יוקרתית "תעודת מדריך כושר גופני, בריאות ואימון קטינים"  מטעם ביה"ס למאמנים ומדריכים בספורט של אוניברסיטת חיפה בהתאם לחוק הספורט (תעודת הסמכה תינתן במלאת לתלמיד 17 ומעלה)

צפי פתיחת הקורס: בשל המצב תאריך פתיחת הקורס נדחה.
אנו נעדכן בתאריך פתיחה עדכני כשהדברים יהיו ברורים ובהתאם להנחיות של פיקוד העורף והנהלת האוניברסיטה.

ימי ב' בשעות 14:00-19:30 | ו’ 08:00-13:30

לימודים מעשיים יתקיימו באולם מרכז הספורט אוניברסיטת חיפה
המבחנים יתקיימו באופן פרונטלי באוניברסיטת חיפה.

קורס-כושר-גופני