קורס ייעוץ ופיתוח אישי דרך האניאגרם

מודל האניאגרם (Enneagram) קונה את מקומו בעשור האחרון בעולם כשיטה פורצת דרך בפיתוח אישי ובין אישי/צוותי במרחב הארגוני ומחוץ לו. האניאגרם מסייע להבנת טבעם של בני אדם, מסביר דפוסים חוזרים בהתנהגותנו ואת המניעים העמוקים המשפיעים על בחירותינו ועל יחסינו עם הזולת. בקורס נעמיק בהבנת עקרונות המודל ונתמקד ביישומיו בייעוץ ובאימון לפיתוח אישי. נחדד את הפרדיגמות המעכבות תפקוד מיטבי בזירות חיינו השונות בעבודה ובמרחב היחסים הבין אישיים ונכיר את הנתיבים לפריצתן.

הקורס יאפשר לך:
• להבין את הדפוסים ו"הכפתורים" המפעילים אותך מאחורי הקלעים.
• לזהות חסמים אישיים המעכבים צמיחה ומימוש בתחומי החיים השונים ואת הנתיב לפריצתם.
• להבין את האנשים בחייך ואת המניעים המפעילים אותם ברמת עומק חדשה.
• ללמוד "שפות" שונות לתקשורת מקרבת במקומות בהם קיימת חוויה של קושי ותסכול.
• לרכוש כלים לעבודה עצמית ושינוי מתמשך.

תעודת סיום יוקרתית מטעם אוניברסיטת חיפה

הקורס מיועד למטפלים, יועצים ארגוניים, מאמנים, מנהלי משאבי אנוש ולכל מי שמעוניין להשקיע בהתפתחות האישית שלו.

היקף הקורס
 24 שעות אקדמאיות
משך הקורס כחודשיים.

בין הנושאים הנלמדים בקורס:

• מהו מודל האניאגרם, במה ייחודו, מבוא והיכרות עם מושגי יסוד ועם החיבור לרוח הפסיכולוגיה הבודהיסטית.
  • "איזה טיפוס אני?" – התנסות בזיהוי הטיפוס האישי שלי והיכרות עם הדרכים לאבחון תשעת טיפוסי האישיות על פי האניאגרם.
  • העמקת ההיכרות וההבנה עם עולמם של תשעת "הטיפוסים": מהם הצרכים, הפחדים והטריגרים המפעילים כל טיפוס.
  • מהם הנתיבים לפריצת דרך בפרדיגמה המעכבת אותי בהתנהלותי וביחסיי עם הסובבים וכיצד אוכל לצמצם את אזורי העיוורון שלי.
  • "אני והסיפור שלי על עצמי" – שלבי התהליך הייעוצי בדרך האניאגרם ועוגנים קריטיים במהלך האימון.

ממונה אקדמי: ד"ר יוסי פרלמן

מרצה מוביל הקורס:
אבנר כהן (M.A בסוציולוגיה ארגונית), יועץ ארגוני בעל 20 שנות ניסיון בייעוץ, הדרכה והנחייה של תהליכי שינוי ושיפור ארגוניים במגזר הפרטי והציבורי. עומד בראש חברת "מראה מקום – ייעוץ ארגוני", יועץ ומאמן פיתוח אישי למנהלים בכירים, מומחה בשיטת האניאגרם ומרצה בפורומים ניהוליים שונים. חבר בסגל המרצים לתואר שני במסלול לפיתוח ארגוני במוסדות אקדמיים שונים.

למסיימים תוענק תעודת סיום יוקרתית מטעם אוניברסיטת חיפה.

צפי פתיחה: 04.04.2023

קמפוס זום