קורס ניהול בעולם עבודה משתנה

בשנים האחרונות אנו עדים למגמות שינוי מתמשכות בעולם הארגונים והעבודה. מגמות אלו הואצו מאד בתקופת הקורונה ועיצבו פרופיל ניהולי חדש בעולם עבודה ותעסוקה אחר מזה שהכרנו עד כה.

בקורס נבחן מהם קווי השינוי המרכזיים ואילו מיומנויות נדרשות להובלת אנשים, משימות ותהליכים בעולם עבודה משתנה, כפי שאנו עדים לו וחווים אותו בשגרת הארגונים בארץ ובעולם.

מפגשי הלמידה הינם אינטראקטיביים ומשלבים היכרות עם מגמות ניהול עדכניות לצד דיון עמיתים מפרה, תרגול מיומנויות ניהול נבחרות וניתוח מקרים המבוססים על עולם התוכן של המשתתפים. כמו כן, התכנית כוללת סיור ומפגש עם אורחים ומנהלים בכירים המתמודדים עם דילמות וסוגיות ניהול מגוונות.

הקורס משלב למידה אקטיבית של המשתתפים לצד הפנייה למקורות קריאה והעשרה נוספת. תהליך הלמידה מעודד יצירת נטוורקינג בקרב המשתתפים ושיח עמיתים מתמשך.

עם הקורס תקבלו תעודת סיום יוקרתית מטעם אוניברסיטת חיפה.

קהל היעד ותנאי קבלה:
הקורס מיועד לבעלי תפקידי ניהול בדרג ביניים ומעלה.

היקף הקורס:
60 שעות אקדמאיות
משך הקורס כארבעה חודשים

בין הנושאים הנלמדים בקורס:

• ניהול בראייה מערכתית.
מהם אתגרי הניהול במאה הנוכחית ובעולם העבודה המשתנה בפרט.

• כיצד נתפשת קריירה בעידן הנוכחי.
מה משמעותה של יציבות תעסוקתית ומהו "החוזה" החדש בין ארגונים לאנשיהם.

• השחקנים החדשים בעולם העבודה.
על כניסתם של דור הY ודור הZ לשוק העבודה, כיצד הם תופסים את סביבת העבודה שלהם, מהו המטבע הקובע עבורם ומהם מאפייני סגנון הניהול שעובד עמם.

• מחוברות ושימור עובדים.
רבים עוזבים את עבודתם בעידן שלאחר הקורונה, מדוע זה קורה וכיצד יכולים ארגונים ומנהלים להתמודד עם התופעה.

• אסטרטגיות השפעה.
כיצד נוכל לפרוץ פרדגימות חשיבה אישיות המקבעות את התנהלותנו ולקדם השפעה מיטבית על צוותים, עמיתים וסביבת הארגון בכלל.

• פוליטיקה פנים ארגונית.
מהם ערוצים בהם נוכל לקדם ולמצב עצמנו באופן אפקטיבי בארגון בהלימה עם מטרותיו.

ממונה אקדמי:
ד"ר יוסי פרלמן

מנהלת בי"ס:
ד"ר דפנה בארי

מרצה מוביל הקורס:
מר אבנר כהן – בעל תואר M.A בסוציולוגיה ארגונית.
יועץ ארגוני בעל 20 שנות ניסיון בייעוץ, הדרכה והנחייה של תהליכי שינוי ושיפור ארגוניים במגזר הפרטי והציבורי.
עומד בראש חברת "מראה מקום – ייעוץ ארגוני", יועץ ומאמן פיתוח אישי למנהלים בכירים ומרצה בפורומים ניהוליים שונים.
חבר בסגל המרצים לתואר שני במסלול לפיתוח ארגוני במכללה האקדמית עמק יזרעאל והקריה האקדמית אונו.

תעודת סיום יוקרתית מטעם אוניברסיטת חיפה.

קמפוס זום

צפי פתיחה: 08/03/2023