Home פתוח ארגוני הנחיית קבוצות בגישה הפסיכואנליטית

הנחיית קבוצות בגישה הפסיכואנליטית
 תאריך פתיחה: 18/10/17

מבוא:
בספרו "ההרצאות הברזילאיות" מתייחס ביון לנושא הכשרת מטפלים ושואל: "כיצד ניתן ללמד אדם להיות הורה, בן או בת זוג, חבר, מטפל או כל דבר אחר שמקורותיו נעוצים בעולמו הפנימי של הלומד"? בתשובתו הוא מסביר שהלומד נמצא בתהליך אינסופי של התפתחות והתהוות. הגורם הקריטי המאפשר את התהליך הזה הוא יכולתו של הלומד להתבונן בהתנסויותיו הרגשיות ולהפיק מהן משמעות. כיוון שהעולם הפנימי של בני האדם אינו נגיש לחושים אלא לאינטואיציה בלבד, מציע ביון להכשיר את המטפל בעיקר על ידי שכלול יכולתו להשתמש באינטואיציה תוך התבוננות מעמיקה בעצמו ובתופעה שהוא מנסה ללמוד על אודותיה.

מטרות התכנית:
התכנית נועדה ללמד אנשי מקצוע העוסקים בהנחייתן של קבוצות התבוננות מעמיקה בתהליכים ובתכנים הקבוצתיים תוך התבוננות בעולמם הפנימי.
נוסף על כך מטרתה של התכנית  היא ללמד את המתבונן להמשיג את תובנותיו במונחים תיאורטיים. רכישתם של מונחים אלה עשויה לקדם את החשיבה האינטואיטיבית ולהפכה לחשיבה פורמאלית. יכולת חשיבה כזו תאפשר אינטגרציה של תיאוריות בתחום של הנחיית קבוצות בד בבד עם הפעלתן. האוריינטציה התיאורטית והמעשית של התכנית נשענת על תיאוריה פסיכואנליטית.

קהל היעד:
התכנית נועדה לאנשי מקצוע בתחומי עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה לסוגיה, ייעוץ ארגוני, ניהול משאבי אנוש וסוציולוגיה ארגונית, עובדים בתחום הקהילתי-חברתי, יועצים חינוכיים,  מורים ומנהלים, הנתקלים במהלך עבודתם בצורך להבין באופן מעמיק תהליכים קבוצתיים.

נושאי הלימוד:
הכרות עם מושגים פסיכואנליטיים מפרויד,  דרך קליין, וויניקוט  וביון. פיתוח הבנה ומיומנות בשימוש במושגים כמו העברה, העברה נגדית והזדהות השלכתית בתהליכים קבוצתיים. הבנת המכשולים והאתגרים בתהליכים אלה.  חקירת המאפיינים והמושגים התיאורטיים  של סביבה קבוצתית המאפשרת התפתחות.
בנוסף, הכרות עם מושגים של תהליכים קבוצתיים, תפקידים בקבוצה, תפקיד המנחה, שלבים בהתפתחות קבוצות. מאפיינים של קבוצות עובדות ומהן  העמדות הפנימיות של המנחה והמשתתפים המאפשרות לקבוצה לעמוד במטרותיה.

מבנה הקורס:
הקורס מורכב מחלק תיאורטי בן שעה וחצי ואחריו התנסות בתהליך קבוצתי. החלק התיאורטי מושתת על הרצאות פרונטאליות ועל הצגות מקרים של  המשתתפים. סילבוס מפורט יחולק למשתתפים בתחילת הקורס.

תנאי הקבלה:
יתקבלו מועמדים בעלי השכלה אקדמית לאחר ריאיון אישי. רצוי ניסיון בהנחיה או בסביבה תעסוקתית המעודדת התערבות קבוצתית.

משך התכנית:
תכנית חד-שנתית בהיקף של 112 שעות הוראה ו-40 שעות מעשיות.
המפגשים ייערכו פעם בשבוע בימי ד' בין השעות 16:30-19:45.

שכר הלימוד:
לקבלת מידע לגבי שכר הלימוד יש לפנות למרכז המידע.
* שכ"ל אינו כולל דמי הרשמה על סך 320 ש"ח.
*בוגרי תואר אקדמי מאוניברסיטת חיפה/היחידה ללימודי המשך ולימודי חוץ זכאים ל-10% הנחה מתשלום שכ"ל, במימון פרטי בלבד.

תעודה:
לעומדים בדרישות התכנית תוענק תעודה מטעם אוניברסיטת חיפה, היחידה ללימודי המשך וללימודי חוץ.
  • ייתכנו שינויים בימי לימוד, ובמועד פתיחה.
  • פתיחת כל תוכנית מותנית במספר נרשמים.

אנא מלאו את הפרטים ושלחו אלינו.

כל הזכויות שמורות ליחידה ללימודי המשך וללימודי חוץ, Aba Hushi Av. 199, Mount Carmel ,Haifa 3498838 Israel - שד' אבא חושי 199 הר הכרמל, חיפה מיקוד 3498838 | טלפון: 04-8249111 | פקס: 04-8288556 | אימייל: ext-studies@univ.haifa.ac.il | עיצוב: שני זילברמן, אגף מחשוב ומערכות מידע
הנחיית קבוצות, לימודי אנגלית, מנהל עסקים, לימודי שוק ההון
מפת אתר