Home פתוח ארגוני ייעוץ ארגוני-התכנית להכשרת יועצים ארגוניים לבעלי תואר שני

ייעוץ ארגוני-התכנית להכשרת יועצים ארגוניים לבעלי תואר שני
תאריך פתיחה: 06/09/17

מטרות התכנית:

מטרת העל של התכנית הינה: להכשיר יועצים ארגוניים מוסמכים ברמה מקצועית גבוהה, שיוכלו לסייע כסוכני שינוי פנימיים וחיצוניים, למערכות ארגוניות, תוך ראייה מערכתית ותהליכית ומחויבות אתית וחברתית.

ממטרה זו נגזרות שלוש מטרות משנה:

• גיבוש תפיסה וזהות מקצועית - ייעוצית.
  • הקניית ידע תיאורטי בתחומי התוכן הרלוונטיים במדעי ההתנהגות, הניהול והארגון.
  • פיתוח מיומנויות להתערבות ייעוצית ברמה האישית, הקבוצתית והארגונית.

תנאי הקבלה:

יתקבלו מועמדים בעלי תואר שני מתחומי מדעי החברה, ההתנהגות והניהול (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית, מינהל עסקים, תעשייה וניהול, חינוך). תישקל מועמדותם של בעלי תואר אקדמי שני מתחומים קרובים. המועמדים יזומנו לריאיון אישי בפני ועדת קבלה.

מבין הנושאים הנלמדים בתכנית*:

תכנית הלימודים בנויה על מתודולוגיה התפתחותית, המשלבת למידה ברמה מקצועית גבוהה. החומר הנלמד יוטמע בקבוצות המשתתפים (ארגון לומד), בעבודתו של הלומד ובפרקטיקום.
נושאי הלימוד מחולקים לארבעה תחומים עיקריים, המשולבים זה בזה במהלך התכנית:
  • המערכת הארגונית הכוללת: תיאוריות בהתנהגות ארגונית | הארגון והסביבה - אסטרטגיה ארגונית | ערכים ותרבות ארגונית | מודלים ניהוליים בארגונים מצטיינים
  • תהליכים מרכזיים: אבחון ארגוני | ניהול תהליכי שינוי | למידה ארגונית | ניהול ומנהיגות | התהליך הייעוצי
  • מיומנות והתערבויות ייעוציות ברמה האישית, בינאישית קבוצתית ומערכתית: ייעוץ אישי (Coaching) | טיפול בהתנגדות | מתן משוב | פיתוח עבודת צוות | הדרכה
  • סוגיות ודילמות ייעוציות: אינטגריטי ואתיקה בייעוץ ארגוני | מדידה והערכת אפקטיביות |עוצמה והשפעה | הייעוץ כשירות
  • פרויקט גמר אישי
  • עבודה מעשית (פרקטיקום)

שיטות הלימוד:

קבוצת המשתתפים תהווה "ארגון לומד". באמצעות מודל למידה חדשני זה, ניתן יהיה לשלב בין התיאוריה למציאות ב"זמן אמת". בנוסף, התכנית תכלול תהליכי למידה תיאורטיים-פרונטאליים, למידה חווייתית-התנסותית, למידה אישית וקבוצתית, סיורים מקצועיים ומפגשים עם מנהלים ויועצים ארגוניים.
תפיסת הלמידה מבוססת על נטילת אחריות של הלומד להתפתחותו המקצועית במסגרת התכנית.

עבודה מעשית (פרקטיקום):
העבודה המעשית הינה חלק מרכזי בתכנית ההכשרה. העבודה המעשית תתבצע בארגונים שונים בהנחיה אישית וקבוצתית של יועץ ארגוני בכיר, חבר איפ"א. כל משתתף יתבקש להגיש עבודת גמר אינטגרטיבית.

משך הלימודים:
תכנית בת ארבעה סמסטרים בהיקף של 500 שעות (הכוללת 150 שעות פרקטיקום).
המפגשים יערכו בימי ד' בין השעות 15:00-21:00.

שכר הלימוד:
לקבלת מידע לגבי שכר הלימוד יש לפנות למרכז המידע.
* שכ"ל אינו כולל דמי הרשמה על סך 320 ש"ח.
*בוגרי תואר אקדמי מאוניברסיטת חיפה/היחידה ללימודי המשך ולימודי חוץ זכאים ל-10% הנחה מתשלום שכ"ל, במימון פרטי בלבד.

תעודה:
למשתתפים שיעמדו בדרישות התכנית תוענק תעודת הכשרה כיועץ ארגוני, מטעם היחידה ללימודי המשך וללימודי חוץ, באוניברסיטת חיפה. תעודה זו מוכרת כמילוי חלק מדרישות הקבלה של האיגוד הישראלי לפיתוח ארגוני (איפ"א).
  • ייתכנו שינויים בימי לימוד, ובמועד פתיחה.
  • פתיחת כל תוכנית מותנית במספר נרשמים.

תכניות לימודים נוספות בתחום הפיתוח והייעוץ הארגוני:
אימון התנהגותי-קוגניטיבי (אישי וקבוצתי) קואצ'ינג
גישור
הנחיית קבוצות
הנחיית קבוצות בגישה הפסיכואנליטית

אנא מלאו את הפרטים ושלחו אלינו.

כל הזכויות שמורות ליחידה ללימודי המשך וללימודי חוץ, Aba Hushi Av. 199, Mount Carmel ,Haifa 3498838 Israel - שד' אבא חושי 199 הר הכרמל, חיפה מיקוד 3498838 | טלפון: 04-8249111 | פקס: 04-8288556 | אימייל: ext-studies@univ.haifa.ac.il | עיצוב: שני זילברמן, אגף מחשוב ומערכות מידע
הנחיית קבוצות, לימודי אנגלית, מנהל עסקים, לימודי שוק ההון
מפת אתר